Op reis in Bosnië en Herzegovina

  1. Laatst bijgewerkt op

Reisadvies


Het reisadvies voor Bosnië en Herzegovina kunt u lezen op de algemene website van de FOD Buitenlandse Zaken


Belgen in nood


Ondanks alle voorzorgsmaatregelen, bevindt u zich in een noodsituatie. Wat te doen? Lees verder...


Contactgegevens voor Belgen in nood


Voor dringende gevallen (ongevallen, verlies/diefstal documenten, etc. - geen visa!) na de werkuren en tijdens het weekend kunnen Belgen het Diplomatiek Bureau in Sarajevo bereiken op het noodnummer +387 (0)61 491 310.

In geval van diefstal of verlies van een Belgisch reisdocument, en indien u niet beschikt over een ander identiteitsdocument dat u toelaat om uw reis verder te zetten, kan men terecht bij de Nederlandse Ambassade. De te volgen stappen zijn dan:

  1. Bellen naar DOCSTOP op het nummer 00800 2123 2123 (of +32 2 518 2123 indien het 00800-nummer niet bereikbaar is) om het verloren of gestolen reisdocument te blokkeren. DOCSTOP is een gratis dienst, 24u/24u en 7 dagen per week bereikbaar.
  2. In geval van diefstal aangifte doen bij het plaatselijk politiekantoor dat een attest van diefstal aflevert. Dat attest  is noodzakelijk voor het verkrijgen van een Emergency Travel Document.
  3. De Ambassade van Nederland in Sarajevo contacteren op +387 33 562 600 of SAR-CA@minbuza.nl om een afspraak te maken voor de aanvraag van een Emergency Travel Document. Daarmee kan men terug naar België of een ander EU-land waar men woont. De aanvrager dient voor de aanvraag voor te leggen wat volgt: twee identiteitsfoto's, een attest van diefstal (in voorkomend geval), 100 BAM (cash of kaart). De Nederlandse Ambassade verstrekt het document slechts na goedkeuring van de Belgische Ambassade in Zagreb. Het document is vijftien dagen geldig.


Travellers Online


In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer uw reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken u indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen. Uw contactgegevens blijven steeds vertrouwelijk.


Wanda


Wanda informeert reizigers over de gezondheidsrisico's die ze lopen afhankelijk van hun bestemming. Met dit instrument wil het Antwerpse Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) mensen bereiken die momenteel in het buitenland zitten. Meer informatie...